از کاپ تا کیپ

از کاپ تا کیپ

نام کامل اثر:

از کاپ تا کیپ

پدید آورنده:

رضا پاکروان

ناشر:

نشر نو

شابک:

۹۷۸-۶۰۰-۴۹۰-۰۲۸-۷

تعداد صفحات:

416 صفحه

موضوع:

گردشگری

سال چاپ:

1401

زبان:

فارسی

تیراژ:

770 نسخه

رده بندی دیوی:

796/64

از کاپ تا کیپ؛ سفر به آخر دنیا، فرصت استثنایی مطالعه برای علاقمندان به گردشگری و ماجراجویی است. نویسنده ی این کتاب، رضا پاکروان رکاب زن زاده ی ایران و ساکن لندن است که عناوین سریع ترین دوچرخه سوار جهان در کتاب رکوردهای گینس و یکی از بیست جهانگرد برتر دنیا را در کارنامه ی خود دارد.

وی طی آشنایی با یک موسسه ی خیریه با هدف از بین بردن بیماری و فقر در ماداگاسکار، در اقدامی بشردوستانه برای کمک به مدرسه ای واقع در ماداگاسکار، تصمیم گرفت مسیری به مسافت هفده هزار و هفتصد کیلومتر را با دوچرخه و رکاب زنی طی کند. شروع سفر او از شهر نور کاپ نروژ و انتهای آن در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی بود. وی خطرات و سختی های سفر همچون عدم امنیت، وضعیت نامساعد جوی، مسمومیت ها و گرما زده شدن و شرایط نامناسب راه سازی مسیرهای طی شده را به خوبی در کتاب شرح داده و از انگیزه های کوچک و بزرگی که این سفر غیرممکن را برای او ممکن ساخت سخن می گوید.

در فصل نخست این کتاب، پاکروان از آشنایی خود با موسسه ی مذکور و سپس برنامه ریزی های دقیق و آماده سازی مقدمات سفر که دو سال به طول انجامید می نویسد. وی همچنین از آشنایی خود با همسرش و همکاری و کمک های مردم بعد از آگاهی از این اقدام او در این فصل سخن می گوید. فصل دوم شروع سفر و مسیر تقریبا هموار و بخش آرام سفر او از کشورهای نروژ، روسیه، فنلاند، آذربایجان و ایران است. فصل سوم اما شروع سختی های سفر و عبور او از کشورهای سودان، کنیا، تانزانیا، مصر، زیمباوه، نایروبی، اتیوپی و آفریقای جنوبی است. پاکروان در این بخش از ابتلای خود به بیماری مالاریا و سختی های ناشی از آن که مانع از اتمام سفر وی در صد روز شد سخن گفته است.

این اثر که توسط رضا پاکروان به زبان انگلیسی تالیف شده، با ترجمه ی شهلا طهماسبی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

قسمت هایی از کتاب از کاپ تا کیپ 

 ماداگسکار به رویاهای من رخنه کرد. وقتی از خواب بیدار می شدم، در آن لحظات تار و نامشخص پیش از بیداری و برقراری واقعیت، به نظرم می رسید که هنوز آنجا هستم و الان صدای آوازهای دسته جمعی صبحگاهی بچه ها بلند می شود. بعد از اینکه ذهنم باز می شد متوجه می شدم روزی در پیش دارم که به جای درس های زبان مالاگاشی و خوابیدن روی زمین، تشکیل شده از صفحه گسترده و قرارهای شغلی، دلم می خواست دوباره می خوابیدم تا یک بار دیگر آن لحظه را تجربه می کردم.

 

 ما هر روز امیدوار بودیم که مسیرمان را تا غروب تکمیل کنیم اما به نظر می رسید که آرزویی بیش نبود. در عوض برای اینکه به هدف های روزانه مان دست پیدا کنیم، شب ها رکاب می زدیم و گاهی تا صبح روز بعد، و آن وقت توقف می کردیم. این شب روی تأثیر مخربی بر روز بعد داشت: هر چه بیشتر تا دیروقت شب رکاب می زدیم، صبح دیرتر از خواب بیدار می شدیم و دیرتر به راه می افتادیم و شب بعد برای جبران رکاب زدن دیرتر به پایان می رسید.

 

 بیشتر لذت سفر از برنامه ریزی ناشی می شود، از پیش بینی چیزی که فرد تازه از راه رسیده ممکن است انتخاب کند، از چیزی که می شود دید و تجربه کرد و پیشاپیش دوست داشت. متأسفانه، لذت بررسی درونی گاهی مواقع واقعیت مکان ها را تحت الشعاع قرار می دهد: تابلو نقاشی کوچک تر از آنچه تصور می کردم بود؛ آب دریا سردتر از آن چیزی بود که به من گفته بودند؛ مسافرخانه و نوشیدنی و غذای کنار خیابان خیلی گران تر از آن چیزی بود که در کتاب نوشته شده بود؛ مردم آن قدر که همه فکر می کنند مهربان نبودند و مناظری که در کامپیوتر دیده بودم بسیار بهتر از آنچه دیدم، بودند.

خلاصه کتاب از کاپ تا کیپ

از کاپ تا کیپ در سه فصل نوشته شده است. در هر بخش از کتاب نویسنده مرحله‌ای از سفر خود را شرح می‌دهد. فصل اول درباره‌ی نحوی آشنایی او با یک سازمان خیریه‌ است. این سازمان قصدش ریشه‌کن کردن فقر و بیماری در ماداگاسکار است. از اهداف دیگر آن‌ها به ساختن یک مدرسه در ماداگاسکار می‌توان اشاره کرد. پس از آن رضا پاکروان برنامه‌ریزی خود برای طی کردن طول کره‌ی زمین را شرح می‌دهد. این برنامه‌ریزی تقریبا دو سال طول می‌کشد. همچنین از دیگر مباحث فصل اول آشنایی پاکروان با همسفرش و کمک‌های مردمی از تصمیم او هستند.

 

فصل دوم با آغاز سفر رضا پاکروان از نوروژ همراه می‌شود. این بخش از سفر او آرام‌ترین و بی‌دردسرترین مسیر او را روایت می‌کند. نویسنده از خلق و خوی مردم و مهمان‌نوازی آن‌ها می‌گوید. توصیف جاده‌ها هم از دیگر بخش‌های این فصل است. کشور‌هایی که در این بخش به آن‌ها پرداخته شده نروژ، فنلاند، روسیه، آذربایجان و ایران هستند.

 

فصل سوم از کاپ تا کیپ روایت عبور نویسنده از کشورهای مصر، سودان، اتیوپی، کنیا، نایروبی، تانزانیا، زامبیا، زیمباوه و آفریقای جنوبی است. او از روزهای سختی می‌گوید که دچار مالاریا شده بود.مالاریا باعث می‌شود پاکروان نتواند سفر خود را در صد روز به پایان برساند

درباره رضا پاکروان

رضا پاکروان در ایران به دنیا آمده‌است. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ایران سپری کرده‌است. در ۲۱ سالگی برای ادامه تحصیل در رشته بورس به انگلیس رفت. او به ۵۴ کشور سفر کرده و از آن‌ها فیلم تهیه کرده‌است. در سال ۲۰۱۱ پاکروان مسیر ۱۷۴۳ کیلومتری الجزایر تا سودان را در ۱۳ روز و پنج ساعت و ۵۰ دقیقه رکاب زده‌است. او در جریان این کار با کسب رکورد سریع‌ترین دوچرخه‌سوار جهان نامش را وارد گینس کرد. در سال ۲۰۱۲ نشریه منزفیتس نام او را در فهرست ۲۰ جهانگرد برتر جهان منتشر کرد.

اپیزود ۱-۱ :ماجراجویی در دنیای عجیب و غریب ماداگاسکار کشور اوکراین راهنمای بین المللی طبیعت گردی اردبیل اردشیر نوعی @Ardeshir_nouei الماسهای آفریقایی

دیدگاهتان را بنویسید

با ثبت هر دیدگاه ۲۰ الماس بگیرید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد