سفربه پاکستان

آیا سفر به پاکستان بدون ویزا ممکن است؟

کشور پاکستان که در جنوب غرب آسیا واقع شده، با کشورهای ایران، افغانستان، هندوستان و چین همسایه است. این کشور جاذبه های طبیعی و تاریخی بسیار زیبایی دارد که افراد بسیاری را به سمت خود جذب می کند. بسیاری از طبیعت گردان، کوهنوردان و ماجراجویان برای گذران تعطیلات خود این کشور را انتخاب می کنند. با توجه به این که این کشور در همسایگی ایران قرار دارد، بسیاری از افراد علاقه مند به سفر به پاکستان هستند. شباهت های مذهبی و تاریخی پاکستان با ایران، آن را برای علاقه مندان به بناهای تاریخی و دینی به یک مکان جذاب تبدیل کرده است. 

از سوی دیگر طبیعت سرسبز و زیبای این کشور یک جاذبه شگفت انگیز برای جذب مسافران ماجراجو است. اگر شما نیز علاقه مند هستید که به پاکستان مسافرت کنید یا نسبت به نحوه ویزای توریستی این کشور سوالاتی را در ذهن خود دارید با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

مراحل اخذ ویزای گردشگری پاکستان

دریافت ویزای گردشگری پاکستان به صورت آنلاین یا الکترونیکی است. برای دریافت ویزای الکترونیکی باید در همان ابتدا بلیت پرواز خود را تهیه کنید. سپس باید فرم های مربوط به جزئیات اقامت خودتان را پر کنید. در نظر داشته باشید که درخواست ویزای گردشگری پاکستان بدون در دست داشتن بلیت پرواز و اسناد مربوط به اقامت ممکن نیست. 

همچنین باید هزینه دریافت ویزای الکترونیکی خود را در این مرحله بپردازید. البته در نظر داشته باشید که حتی پس از دریافت ویزای آنلاین پاکستان، مقامات این کشور می توانند تاریخ ورود شما را تغییر دهند و یا حتی آن را لغو کنند. همچنین به یاد داشته باشید که پس از لغو ویزای شما هزینه درخواست شما مسترد نخواهد شد.

بعد از فراگیری پاندمی کرونا همه مسافران ۱۲ سال به بالا باید نتایج آزمایش‌های منفی کرونا را ارائه دهند. این آزمایش باید ۷۴ قبل از عزیمت به پاکستان انجام شده باشد. همچنین باید کارت واکسن خود را ارائه دهید. پس از تعیین نوبت الکترونیکی، هنگام مراجعه به سفارت این کشور باید مجوز ورود خود به کشور پاکستان را به افسران مهاجرت نشان دهید. ارائه این مدرک به صورت آنلاین به تنهایی کافی نیست و بهتر است یک کپی از این مجوز را همراه خود داشته باشید. 

فراموش نکنید که داشتن ویزای الکترونیک پاکستان به معنی اجازه ورود خودکار به این کشور نیست و در صورتی که مجوز ورود خود را ارائه ندهید، اجازه ورود به این کشور را پیدا نخواهد کرد. صدور ویزای پاکستان حداقل ۱۵ روز کاری طول می کشد. گاهی نیز به دلایل مختلف مدت زمان صدور ویزای شما بیشتر خواهد بود. بنابراین برای سفر به پاکستان باید از قبل این مدت زمان را لحاظ کرده و در وقت مناسب درخواست ویزای خود را ارسال کنید.

همچنین می توانید قیمت و نحوه دریافت ویزا را در مطالب ما بخوانید.

سفربه پاکستان

هزینه های ویزای توریستی پاکستان

بسته به ملیت شما هزینه های ویزای توریستی سه ماهه این کشور بین ۸ تا ۶۰ دلار آمریکا متغیر است. ایرانی ها باید برای دریافت این ویزا 25 دلار بپردازند. برای دو هفته تا یک ماه اقامت اضافی در پاکستان باید ۵۰ دلار آمریکا را پرداخت کنید. همچنین اگر اقامت شما یک ماه تا سه ماه بیشتر طول بکشد، هزینه ویزای شما ۲۰۰ دلار آمریکا خواهد بود. برای سه ماه تا یکسال مدت زمان اقامت اضافی نیز باید ۴۰۰ دلار بپردازید. البته دارندگان گذرنامه دیپلماتیک و کودکان زیر ۱۲ سال نیازی نیست هزینه اضافی به این کشور پرداخت کنند. کودکان زیر ۱۸ سال نیز باید تنها ۵۰ درصد از هزینه اضافی را پرداخت کند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پاکستان

به طور کلی سفارت پاکستان مدارک مختلفی را درخواست می کند. تنها در صورتی که همه این مدارک با همان جزئیاتی که گفته شده ارائه شوند، ویزای شما صادر خواهد شد. برای دریافت ویزای این کشور باید مدارک زیر را همراه خود داشته باشید:

  • مهم ترین مدرک درخواستی از شما اصل پاسپورت با اعتبار شش ماهه است. پاسپورت شما باید حداقل دو برگه خالی داشته باشد.
  • ارائه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه نیز الزامی است.
  • باید دو قطعه عکس ۶ در ۴ رنگی سفید تمام رخ با پس زمینه سفید نیز ارائه دهید. این عکس باید در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشد. همچنین عکس شما باید به صورت حرفه ای چاپ شده باشد. به گونه ای که ارتفاع آن ۴۵ میلیمتر و عرض آن ۳۵ میلیمتر باشد. 
  • روی عکس شما نباید هیچ گونه چین خوردگی یا جوهر باشد. هنگام گرفتن عکس برای دریافت ویزای پاکستان باید سر و شانه های خود را به هم نزدیک کنید تا چهره شما ۷۰ تا ۸۰ درصد از عکس را بگیرد.
  • همچنین برای سفر به پاکستان باید برنامه سفر خود و در صورت امکان دعوت نامه ای را که دریافت کرده اید، ارائه دهید.
  • اگر دعوتنامه خود را از یکی از تبعه پاکستان دریافت کرده اید، باید شناسه و مجوز اقامت میزبان خود را نیز ارائه دهید و کاملاً روشن سازید که میزبان شما چه کسی است و با او چه نسبتی دارید.
  • همچنین گفته می شود که باید هنگام حضور برای دریافت ویزای پاکستان صورتحساب های بانکی سه ماه اخیر خود را همراه داشته باشید.
  • اگر قبلاً به پاکستان سفر کرده اید، باید کپی ویزای قبلی خود را نیز ارائه دهید.
  • اگر برای کار یا حضور در مراسمات علمی یا سمینار دانشگاهی به این کشور سفر می کنید، باید مجوز سفر ارائه شده توسط کارفرما یا دانشگاه را همراه خود داشته باشید.

مدت زمان ویزای گردشگری پاکستان

در نظر داشته باشید که پس از دریافت ویزای توریستی پاکستان، ویزای شما از زمان صدور تنها سه ماه اعتبار دارد. همچنین شما پس از ورود به پاکستان تنها یک ماه امکان اقامت در این کشور را دارید. نکته مهم دیگر در خصوص تمدید ویزای پاکستان این است که در اغلب مواقع، ویزای توریستی این کشور قابلیت تمدید ندارد. تنها در صورت ارائه مدارک مستدل ویزای شما تمدید خواهد شد.

پاکستان

شرایط ممنوعیت سفر به پاکستان

به دلیل برخی از ملاحظات سیاسی و تنش های قومی-دینی در کشور پاکستان، معمولاً به تبعه سایر کشورها توصیه می شود که سفر به پاکستان را تا حد ممکن به تعویق بیندازید یا اصلاً به این کشور مسافرت نکنند. با این حال شما می توانید با انجام تحقیقات کامل از گذران تعطیلات خود در این کشور لذت ببرید. تقریباً همه کشورها برای ورود به پاکستان ملزم به دریافت ویزا هستند. البته چند استثنا هم وجود دارد که حتی مسافران این کشورها نیز باید درخواست ورود خود به پاکستان را ثبت کنند.

پاکستان قوانین سخت گیرانه ای را برای ورود گردشگران به این کشور وضع کرده و ورود مسافران کشورهای مراکش، نپال، میانمار، بنگلادش، ایران، گواتمالا، لیبی، عراق، اکوادور، مکزیک، اندونزی، نامیبیا، تایلند، آفریقای جنوبی و تونس به این کشور ممنوع است. مگر این که مدارک محکم و مستدلی را ارائه دهند.

همچنین به قاچاقچیان و افرادی که سابقه کیفری دارند، به هیچ عنوان اجازه ورود به پاکستان داده نمی شود. از سوی دیگر اگر این شائبه وجود داشته باشد که با گروه های خرابکار یا خلافکار در ارتباط هستید، از ورود شما به این کشور جلوگیری خواهد شد. همچنین در صورتی که ارتباط خانوادگی یا فامیلی با افراد سابقه دار یا گروه های تروریستی داشته باشید، معمولاً با قوانین سختگیرانه تری مواجه خواهید شد.

شرایط تمدید ویزای گردشگری پاکستان

گردشگران می توانند با مراجعه به دفاتر پاسپورت منطقه ای در اسلام آباد یا سایر مراکز استان های این کشور با ارائه مدارک مورد نیاز برای تمدید ویزای خود اقدام کند. در صورتی که مدارک شما تأیید شود، می توانید اجازه تمدید ویزای یکساله خود را به دست آورید. البته برای تمدید ویزای گردشگری خود باید نامه ثبت نام از بخش گردشگری این کشور را دریافت کرده باشید.

ویزای گردشگری پاکستان

واکسن های مورد نیاز قبل از سفر به پاکستان

به غیر از واکسن کرونا، برای ورود به این کشور اجباری به دریافت واکسن های دیگر را ندارید اما به طور کلی سازمان های بهداشتی مهمی همچون CDC و WHO توصیه می کنند که قبل از سفر به این کشور واکسن های زیر را دریافت کنید:

واکسن های هپاتیت آ، هپاتیت بی، تیفوئید، تب زرد، انسفالیت ژاپنی، هاری، سیاه زخم، مننژیت، فلج اطفال، واکسن سه گانه سرخک، اوریون و سرخجه، واکسن سه گانه کزاز، دیفتری و سیاه سرفه و واکسن آبله مرغان و ذات الریه.

به خصوص اگر در سفر به پاکستان علاقه مند به تجربه غذاهای محلی این کشور هستید یا از شهرهای کوچک و مناطق روستایی دیدن می کنید، توصیه می شود که واکسن تیفوئید را دریافت کنید. زیرا این بیماری از طریق غذاها یا آب آلوده انتقال پیدا می کند و در صورت ابتلا به این بیماری با خطرات بسیاری مواجه می شوید.

ورودی های گردشگران به پاکستان

قبل از ورود به پاکستان باید در نظر داشته باشید که مناطق متعددی از این کشور جزو مناطق قرمز و ممنوعه حساب می شوند. اگر قصد مسافرت به پاکستان را دارید، می توانید تنها از ورودی های خاصی که اعلام شده وارد این کشور شوید.

ورودی های فرودگاهی ویزای توریستی پاکستان شامل ورودی های فرودگاه اسلام آباد، فرودگاه لاهور، فرودگاه پیشاور، فرودگاه کراچی، فرودگاه کویته، فرودگاه گوادر، فرودگاه مولتان، فرودگاه سیالکوت، فرودگاه رحیم یارخان، فرودگاه بهاوالپور، فرودگاه فیصل آباد می شود.

برای ورود به این کشور از طریق مرز زمینی، ویزای توریستی خود را می توانید از مسیر زمینی واحیا، ایستگاه راه آهن واحیا، مسیر زمینی تفتان، مسیرزمینی سوست و ایستگاه راه آهن خوک پرپر دریافت کنید. بندر دریایی کراچی، بندر دریایی غسبندر، بندر بن قاسم و بندر دریایی گوادا تنها بنادری هستند که می توانید از طریق آن ها به پاکستان مسافرت کنید.

نکات مهم در خصوص سفر به پاکستان

یکی از نکات خیلی مهم در خصوص دریافت ویزای توریستی پاکستان این است که برای اخذ سند مسافرتی اثبات شرایط اقامت اجباری است. در این صورت شما نشان می دهید که تنها قصد گردش و بازدید از این کشور را دارید. تاریخ های سند اثبات اقامت شما باید با تاریخ سفرتان به این کشور تطبیق داشته باشد. بدون رعایت این نکته دولت پاکستان برای شما ویزای گردشگری صادر نخواهد کرد.

قبل از سفر به پاکستان باید به نکات قانونی توجه ویژه ای داشته باشید. با نقض هر یک از قوانین محلی پاکستان اخراج، دستگیر یا زندانی خواهید شد و ممکن است با شرایط پیچیده ای مواجه شوید. بنابراین بهتر است از قبل تحقیقات کامل را در این زمینه انجام داده باشید.

عکاسی از برخی ساختمان ها یا سازه ها به خصوص تأسیسات نظامی و سایت های هسته ای این کشور ممنوع است و در صورتی که شما را هنگام عکاسی از این مناطق دستگیر کنند، به صورت کامل بازجویی می شوید. همچنین رانندگی تحت تاثیر الکل و مواد مخدر مجازات بسیار سنگینی را در پی دارد و قوانین مربوط به استفاده یا قاچاق مواد مخدر بسیار جدی است. حتی گاهی ممکن است برای کسانی که این قوانین را زیر پا می گذارند حکم اعدام صادر شود. 

 به یاد داشته باشید، هر زمان که بازداشت شدید یا به شما هشدار بازداشت داده شد، فوراً باید به سفارت و کنسولگری کشور خود اطلاع دهید. چرا که این کار توسط مقامات انتظامی پاکستان انجام نخواهد شد. مگر این که شما درخواست آن را داده باشید. گاهی نیز در صورت درخواست شما نیز در این خصوص تعلل می شود. بنابراین بهتر است هنگام سفر خود به این کشور کاملاً با سفارت کشور خود در ارتباط باشید.

قوانین جنسیتی نیز در این کشور به شدت پیچیده است. رفتار جنسی همجنسگرایان در این کشور جرم محسوب می شود و افراد LGBTQ+ حق ابرازگری گرایش و هویت جنسی خود را ندارند. بنابراین قبل از سفر به این کشور توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید این موارد را زیر پا بگذارید.

کشور پاکستان به دلیل کوه ها و یخچال های طبیعی که دارد یکی از مهمترین مقاصد ورزشکاران حرفه ای و افراد علاقه مند به ماجراجویی است. قبل از سفر به پاکستان برای فعالیت های خطرناک ورزشی، باید بدانید که به افراد زخمی، خانواده های افراد از از دنیا رفته یا کسانی که دچار مشکل می شوند، به سختی کمک می شود.

با این که این کشور همچنان یکی از محبوب ترین مقاصد کوهنوردان جهان است، سالانه کوهنوردان بسیاری جان خود را در آن از دست می دهند. هزینه نجات اضطراری در پاکستان از ۱۵ هزار دلار شروع می شود و در صورت وقوع هر حادثه باید هزینه های بسیار سنگینی را بپردازید.

جاذبه های پاکستان

عوامل اصلی ریجکتی ویزای پاکستان

یکی از مهمترین دلایل ریجکت ویزای پاکستان، تلاش برای ارائه اسناد تقلبی است. تمامی مدارکی که برای درخواست ویزای توریستی ارائه می دهید با دقت بالایی چک می شوند. بنابراین حتی فکر گول زدن یا دروغ گفتن به افسر مهاجرت این کشور را به سر خود راه ندهید.

داشتن گذرنامه با شرایط بد مانند نداشتن صفحات کافی، جلد آسیب دیده، پاره بودن صفحات یا گم شدن آن نیز یکی از دلایل رد ویزا محسوب می شود. یکی دیگر از دلایل ریجکتی ویزای این کشور این است که نوع ویزای خود را اشتباه انتخاب کرده باشید. بنابراین زمانی که درخواست ویزای الکترونیک خود را به صورت آنلاین پر می کنید، باید تمامی جزئیات را با دقت رعایت کنید. مثلاً نمی توانید با درخواست ویزای توریستی برای اهداف تجاری به این کشور سفر کنید.

واضح یا قابل مشاهده نبودن عکس و مشخصات گذرنامه مانند تاریخ تولد، نام و نام خانوادگی، شماره گذرنامه و تاریخ انقضا نیز از دیگر دلایل ریجکتی ویزای توریستی این کشور محسوب می شود. همچنین ناسازگاری اطلاعات و عدم تطابق ویزای الکترونیکی با اسناد یا نبود دو صفحه خالی در گذرنامه از دیگر دلایل ریجکتی است.

سخن پایانی 

طبیعت زیبا، معماری شگفت انگیز، مناطق تاریخی و کوهستان های بکر پاکستان باعث شده که افراد بسیاری علی رغم شهرت منفی این کشور به آن سفر کنند. البته نباید فراموش کنید که برخی از مناطق این کشور جزو مناطق حساس محسوب شده و توسط دولت پاکستان شدیداً نظارت می شوند. 

همچنین برای سفر به پاکستان از طریق ویزای توریستی باید همه مدارک خواسته شده را ارائه دهید. قبل از ثبت درخواست آنلاین خود باید ملزومات آن مانند بلیت رفت و برگشت و مکان اقامت و برنامه سفر خود را فراهم و قوانین ارائه ویزای این کشور را مطالعه کنید. 

طی سال های اخیر دولت این کشور تلاش کرده که ارائه ویزای گردشگری را برای گردشگران نقاط مختلف جهان تسهیل کند. از این رو پاکستان برخی از کشورها را از ارائه ویزا معاف کرده است. علی رغم تمهیداتی که توسط دولت این کشور اندیشیده شده، گرفتن ویزای توریستی آن نسبتاً دشوار است و شما به عنوان یک ایرانی برای سفر به پاکستان باید ویزای آن را دریافت کنید. 

اگر تجربه سفر به این کشور زیبای تاریخی دارید لطفا در بخش سفرنامه سایت آن را با ما در میان بگذارید.

اپیزود ۱۴: چطور با ارزش سفر کنیم شهر کلن سفرنامه کشورهای جذاب شرقِ آفریقا(قسمت اول) الماسهای آفریقایی

دیدگاهتان را بنویسید

با ثبت هر دیدگاه ۲۰ الماس بگیرید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد