چگونه برای سفرهای خارجی ویزا بگیریم؟

نحوه گرفتن ویزا برای بسیاری از افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند، می تواند یکی از مهم ترین و پیچیده ترین مراحل سفر باشد که برخلاف تصور بسیاری از متقاضیان، کار چندان سختی نیست اما کسانی هستند که برای سود و منافع شخصی خود این فرآیند را سخت جلوه می دهند تا مبالغ بیشتری را از مشتریان خود کسب کنند پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا هر آنچه که درباره ویزا باید بدانید را برای شما بازگو کنیم.

ویزا چیست؟

ویزا یک مجوز قانونی است که توسط دولت یا مقامات مربوطه یک کشور صادر می شود و به شما اجازه ورود به یک کشور خاص را می دهد تا برای مدت زمان محدودی در آن مقیم باشید. این مجوز ممکن است برای گردش، تحصیل، کار، دیدار با خانواده، اقامت و یا دلایل دیگری صادر شود که اکثراً بر اساس نوع سفر و مدت زمان اقامت مورد نیاز شما، صادر می شود و به طور معمول، برای ورود به کشور مقصد خود، باید ویزای مربوط به آن کشور را دریافت کنید.

بیشتر مسافران می دانند که معمولاً برای سفر هوایی به کشوری خارج از کشور خود به پاسپورت نیاز دارند اما اغلب در مورد این که آیا برای سفر به یک مقصد بین المللی به پاسپورت یا ویزا نیاز دارند سردرگمی وجود دارد. در این بخش به تفاوت ویزا و پاسپورت می پردازیم.

پاسپورت چیست؟

پاسپورت یک سند رسمی است که هویت شما را تأیید می کند و به شما اجازه می دهد که به خارج از کشورتان سفر کنید. پاسپورت حاوی اطلاعات شخصی شما مانند نام، تاریخ تولد، جنسیت، عکس شما و شماره پاسپورت است و همچنین شامل صفحات خالی برای برچسب زدن ویزا است که به عنوان تاریخچه سفرهای شما استفاده می شود. پاسپورت ها معمولاً توسط دولت صادر می شوند، اما برخی از کشورها ممکن است به شرکت های خصوصی مجوز دهند تا پاسپورت صادر کنند. هر کشوری ممکن است شرایط خاص خود را برای پاسپورت های ورودی تعیین کند مانند مدت اعتبار پاسپورت، تعداد صفحات خالی و احراز هویت لازم برای دریافت پاسپورت. بنابراین لازم است قبل از سفر، شرایط مربوط مورد نیاز را بررسی کرده و پاسپورت خود را به روز رسانی کنید.

اخذ ویزا

تفاوت ویزا و پاسپورت

تفاوت اصلی بین ویزا و پاسپورت این است که پاسپورت توسط دولت کشور شما صادر می شود و به شما اجازه ورود و خروج از محل اقامت خود را می دهد اما ویزا توسط مقامات یک کشور خارجی صادر می شود و به شما این امکان را می دهد تا وارد آن کشور شوید.

تفاوت دیگر این است که برای درخواست و اخذ ویزا باید پاسپورت داشته باشید و ویزا معمولاً به همان پاسپورتی که برای تکمیل فرآیند درخواست استفاده کرده اید، مرتبط می شود و اگر پاسپورت خود را تغییر دهید ویزای تأیید شده منقضی می شود و قبل از ادامه سفر به مقصد، لازم است برای ویزای جدید درخواست دهید.

به عبارت دیگر، پاسپورت نشان دهنده ی هویت شماست و ویزا نشان دهنده ی اجازه ورود شما به کشور مقصد است. بدون پاسپورت معتبر، نمی توانید ویزای مورد نیاز را دریافت کنید و بدون ویزا نمی توانید وارد کشور مورد نظر شوید و در آنجا اقامت کنید.

هنگام سفر به سایر کشورها، به همراه داشتن نوع مناسب ویزا بسیار مهم است. رایج ترین انواع ویزا شامل موارد زیر است: 

ویزای توریستی

برای افرادی که دنبال سفر به کشوری هستند و قصد دیدن جاذبه های گردشگری آن را دارند، صادر می شود و معمولاً کوتاه مدت است که مدت زمان اعتبار آن 1 روز تا 6 ماه است.

ویزای تجاری

معمولاً برای شرکت در جلسات و مذاکرات تجاری، کنفرانس ها و نمایشگاه ها صادر می شود و همچنین برای تنظیم قرارداد نیز استفاده می شود.

ویزای کاری

برای افرادی که به دنبال کار در کشورهای دیگر هستند و یا برای کارفرمایانی که قصد استخدام افراد از کشورهای دیگر را دارند، صادر می شود.

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی به دارنده این امکان را می دهد تا در دانشگاه یا مؤسسه آموزشی کشور دیگری تحصیل کند.

ویزای خانوادگی

برای افرادی که به دنبال بازدید از خانواده ی خود یا دعوت از اعضای خانواده خود به کشور مقصد هستند، صادر می شود.

ویزای پزشکی

برای افرادی که قصد درمان در کشور دیگری را دارند، صادر می شود.

ویزای ورزشی

برای افرادی که قصد شرکت در رقابت های ورزشی را دارند، صادر می شود.

ویزای هنری

برای افرادی که قصد اجرای کنسرت، نمایش و نمایشگاه را در کشور دیگری دارند، صادر می شود.

ویزای ترانزیت

این ویزای کوتاه مدت برای استراحت مسافران در فرودگاه ها یا شهرهای میانی با مدت زمان محدود است و یک ویزای غیر مهاجرتی است.

ویزای سیاسی

این ویزا به افرادی تعلق می گیرد که قصد سفر با هدف کسب و کار سیاسی دولتی و یا شرکت در برخی از جلسات مهم دولت را دارند.

ویزای سرمایه گذاری

این نوع ویزا در دسته ویزاهای بلند مدت قرار دارد و به اینگونه است که فرد در ابتدا با گرفتن ویزای موقت به راه اندازی کسب و کار خود پرداخته و با سرمایه گذاری در کشور مورد نظر، به مرور زمان اقامت خود را به اقامت دائم تبدیل می کند.

اخذ ویزا

انواع ویزا بر اساس تعداد دفعات ورود

  • ویزای یکبار ورود یا سینگل

با این ویزا فقط یکبار می توانید وارد کشور مقصد شوید حتی اگر ویزای شما هنوز اعتبار داشته باشد.

  • ویزای دوبار ورود یا دابل

این نوع ویزا به دارنده اجازه می دهد تا در بازه ای که ویزای آن اعتبار دارد دو بار به کشور مقصد ورود و خروج داشته باشد.

  • ویزای چندبار ورود یا مولتیپل Multiple-Entry

ویزای چند بار ورود محدودیتی برای ورود به کشور مقصد را ندارد و تا زمانی که ویزای شما اعتبار دارد و شما اجازه ورود به کشور مقصد را دارید هرچند بار که بخواهید می توانید از آن استفاده کنید.

بعد از آشنایی با انواع ویزا، در این بخش به مراحل اخذ ویزا و چگونگی این کار می پردازیم. شرایط و مراحل اخذ ویزا برای کشورهای مختلف متفاوت است. بسته به این که پاسپورت شما از کدام کشور صادر شده باشد، برای ورود به بعضی از کشورها نیاز به ویزا ندارید. بعضی از کشورها محدودیتی برای افراد خارجی قائل نمی شوند و شرایط اخذ ویزای این کشورها بسیار آسان است.

مراجعه به سفارت:

شما می توانید با مراجعه به سفارت کشور مورد نظر و ارائه مدارک نسبت به اخذ ویزای خود اقدام کنید و برای دریافت این نوع ویزا، شما باید خودتان پیگیر فرآیند اخذ ویزا باشید.

اخذ ویزا از طریق آژانس:

پروسه دریافت ویزا ممکن است کاری سخت و زمانبر باشد اما با وجود آژانس ها و مراکز اخذ ویزا این کار آسان تر شده است. شما با ارائه مدارک مورد نیاز به این نوع مراکز کارهای گرفتن ویزای خود را به آن‌ها می سپارید.

درخواست ویزا به صورت آنلاین:

برخی از کشورها مانند استرالیا، پروسه دریافت ویزا را به صورت آنلاین پیش می برند.

اخذ ویزا

ویزای فرودگاهی

برای گرفتن ویزای فرودگاهی به شرطی که کشور مقصد این اجازه را به مسافران بدهد و شرایط دریافت ویزای فرودگاهی را فراهم کند شما نیازی به اقدام برای دریافت ویزا قبل از سفر ندارید و کافی است مدارک لازم را به همراه داشته باشید و در فرودگاه کشور مقصد برای گرفتن ویزا اقدام کنید. این نوع ویزا در زمان بسیار کوتاهی صادر می شود.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا به دلیل تفاوت های میان کشورها و نوع ویزای مورد نظر، ممکن است متفاوت باشد. با این حال، برخی از مدارک معمول برای اخذ ویزا عبارتند از: 

  • گذرنامه یا پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار
  • فرم درخواست ویزا که معمولاً به صورت آنلاین تکمیل می شود
  • عکس رنگی پاسپورت با پشت زمینه سفید و اندازه استاندارد
  • پرداخت هزینه ویزا
  • مدارکی مانند ترجمه مدارک شناسایی، گواهی اشتغال، برنامه سفر و اطلاعات مربوط به اقامت 
  • مدارک مالی مبنی بر توان مالی افراد و صورت حساب بانکی 

این موارد مدارک کلی برای گرفتن ویزای کشورهای مختلف است. اگر ویزا برای تحصیل یا کار صادر شود باید مدارک مورد نیاز مانند مدارکی مبنی بر پذیرش دانشجو برای اثبات این امر نیز به سفارت مربوطه ارائه شود. برای گرفتن ویزاهایی که به منظور دیدار خانواده و بستگان صادر می شود باید یک دعوتنامه از طرف فرد مقیم در آن کشور برای متقاضی فرستاده شود و این دعوتنامه جزء مدارکی است که هنگام گرفتن ویزا باید ارائه شود.

در بین ویزاها، ساده ترین شرایط اخذ ویزا را، ویزای توریستی دارد و با توجه به مقصد مورد نظر شرایط آن متفاوت است و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور مبدأ، می تواند تاثیر زیادی بر آن داشته باشد.

هزینه اخذ ویزا

هزینه اخذ ویزا بسته به کشور مورد نظر و نوع ویزای مورد نیاز متفاوت است. هزینه ها ممکن است شامل هزینه پرداختی به سفارت یا کنسولگری، هزینه پرداختی به شرکت های مشاوره ویزایی، هزینه پرداختی به بیمه مسافرتی و هزینه پرداختی برای مصاحبه ویزا با مقامات سفارت یا کنسولگری باشد. در برخی از کشورها، هزینه ویزا به صورت ثابت تعیین شده است اما در بسیاری از کشورها، هزینه ویزا بسته به نوع ویزا و هدف سفر تعیین می شود. همچنین ممکن است برای تجدید ویزا، هزینه اضافی بپردازید. برای اطلاعات دقیق درباره ی هزینه ویزا باید به سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر مراجعه کرده و اطلاعات رسمی در این زمینه کسب کنید. 

لیست قیمت انواع ویزا

اخذ ویزا

مدت زمان اخذ ویزا

مدت زمان اخذ ویزا بسته به کشور مورد نظر و نوع ویزای مورد نیاز ممکن است متفاوت باشد. در برخی از کشورها، مدت زمان اخذ ویزا تا چند روز ممکن است طول بکشد، درحالی که در برخی دیگر از کشورها، مدت زمان اخذ ویزا تا چند ساعت یا حتی به صورت آنلاین و در منزل شما اتفاق می افتد. در برخی از کشورها، به خصوص کشورهایی که از سیستم ویزای الکترونیکی استفاده می کنند، اخذ ویزا به صورت آنلاین و در عرض چند ساعت انجام می شود. بهتر است قبل از شروع فرآیند اخذ ویزا، به سفارت کشور مورد نظر خود مراجعه کرده و زمان تقریبی اخذ ویزا را بررسی کنید. همچنین بهتر است که با توجه به نوع ویزای مورد نظر و زمان سفر خود ، به مدت کافی قبل از تاریخ سفر، فرآیند اخذ ویزا را آغاز کنید.

تمدید ویزا

برای انجام این کار باید قبل از اتمام مدت اعتبار ویزای خود به مراجع ذی صلاح در کشور مقصد مراجعه کنید. نکته دیگری که در خصوص تمدید ویزا وجود دارد این است که این امر دارای مراحل پیچیده و سختی است که حتی امکان دارد با درخواست فرد موافقت نگردد و یا با سختگیری های بسیاری رو به رو شود.

در کلام آخر با کسب اطلاعات کافی در این زمینه شما با آگاهی کامل می توانید نسبت به اخذ ویزا برای سفرهای خارجی اقدام کنید.

اپیزود ۶-۱: درباره سفرهای تنهایی کشور اندونزی سفرنامه تایلند الماسهای آفریقایی

دیدگاهتان را بنویسید

با ثبت هر دیدگاه ۲۰ الماس بگیرید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد